Zondag 30 oktober 2022 15:00 uur:

 

Silence of the Tides

 
 

De Waddenzee verdient onze liefde. En Pieter-Rim de Kroon is een regisseur die duidelijk een hele warme plek in zijn hart heeft gereserveerd voor dit vijfhonderd kilometer lange strookje zee, dat door de getijden een deel van dag droog ligt, en zich uitstrekt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. Silence of the Tides is zijn ode, zijn lieve woordjes, die hij in het oor van de Waddenzee fluistert.

 

De film is eigenlijk een lange collage van taferelen. Een man rijdt op een eenpersoons treintje door de duinen, ongeacht het weer. Water stijgt en daalt. Gevechtsvliegtuigen razen over tijdens een militaire oefening. In een kerk speelt een organist, en een dweilorkest rijdt mee achterop een truck. Er zijn beestjes, er groeit van alles en de wind beweegt de golven. Reken niet op al te veel woorden, maar onderga al het moois dat De Kroon heeft samengebracht in zijn visuele essay.

 

Om een project als dit te laten slagen, heb je mooie beelden nodig. En daarvoor is een van de cameramensen van het eerder zeer populaire De Nieuwe Wildernis ingeschakeld: Dick Harrewijn. Als hij in de Oostvaardersplassen al een olifantengeduld moet hebben gehad, om alle prachtige natuur te vangen, dan geldt dat hier misschien nog veel meer. We zien soms in de loop van luttele minuten enorme hoeveelheden tijd passeren. Niet versneld, maar wel onopvallend ingekort in de montage, om de stilte niet verloren te laten gaan.

 

Regie: Pieter-Rim de Kroon | Scenario: Michiel Beishuizen en Pieter-Rim de Kroon| Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2020

 

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee).

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

 

 
 

 

 
       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in "De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

FILM: Silence of the Tides

Zondag 30 okt. 2022

aanvang 15:00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

             

RESERVERINGEN

Reserveringen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Pas als het verschuldigde bedrag op de rekening van Stichting Culturele Raad Eelde staat is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.