Zondag 26 maart 2023 15:00 uur:

 

NOMADLAND (2020)

 
 

In Nomadland volgen we weduwe Fern, sterk gespeeld door Frances McDormand (die tevens ook de Oscar won voor beste actrice). Na de dood van haar man verlaat zij haar huis en kiest ze voor de weg van de nomaden, een soort van moderne zigeuners: ze leven in hun auto's of caravans en reizen van plek naar plek om één te worden met de natuur.

De prachtige shots van de omgeving en de levensverhalen van de verschillende nomaden behouden je interesse door de film heen. We volgen simpelweg het leven van Fern en ontmoeten de personen die met haar in contact komen door het hele land heen.

 

Regisseur Chloé Zhao kiest voor een langzame aanpak dat het leven van oude, verstoten en vergeten mensen belicht. Haar benadering voelt bijna als een soort documentaire, helemaal aangezien de film vol zit met echte nomaden, geen acteurs (zie Linda May & Swankie). Het feit dat deze niet-acteurs zo geloofwaardig, sympathiek en oprecht overkomen maakt het eindresultaat nog indrukwekkender. De verhalen en levenservaringen die ze delen met Fern, en met jou als kijker, komen van het hart en weten hopelijk te inspireren of de gevoelige snaar te raken. De film vertelt een mooi verhaal over zelfontdekking.

 

Met onder meer: Frances McDormand, David Strathairn en Linda May

Speelduur: 107 minuten / Verenigde Staten 2021

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee).

 

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

 

 
 

 

 
       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in "De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

FILM: THE WORST PERSON IN THE WORLD

Zondag 26 maart 2023

aanvang 15:00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

             

RESERVERINGEN

Reserveringen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Pas als het verschuldigde bedrag op de rekening van Stichting Culturele Raad Eelde staat is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.