Zondag 27 november 2022 15:00 uur:

 

Mothering Sunday     UITVERKOCHT

 
 

Mothering Sunday is een intrigerend Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Regisseur Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Het verhaal speelt zich af op één warme lentedag, 30 maart 1924. De Eerste Wereldoorlog werkt nog voelbaar door in het huis van de familie Niven (Olivia Colman en Colin Firth), zonder dat daar hardop over wordt gesproken.

 

30 maart is Moeders Zondag, de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (de Australische Odessa Young), de huishoudhulp van de famile Niven, met schrijversambities en het echte hoofdpersonage in dit verhaal, krijgt die dag vrij en besteedt haar tijd aan een bezoek aan haar minnaar Paul (Josh O’Connor, evenals Colman uit The Crown). Deze Paul is de zoon van de gegoede familie Sheringham en staat op het punt te trouwen, dus de affaire met het dienstmeisje van de familie Niven (die vrienden zijn van zijn ouders), moet koste wat het kost verborgen blijven. De twee families lunchen traditiegetrouw samen op Moeders Zondag.

 

De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster. Mothering Sunday werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. De film vertelt meer dan je ziet en vangt de emotie in magistrale beelden. Met een bijrol van Glenda Jackson.

 

Regie: Eva Husson| Scenario: Alice Birch. Met Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman, Colin Firth. | Speelduur: 110 minuten

 

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee).

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

 

 
 

 

 
       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in "De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

FILM: Mothering Sunday

Zondag 27 nov. 2022

aanvang 15:00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

             

RESERVERINGEN

Reserveringen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Pas als het verschuldigde bedrag op de rekening van Stichting Culturele Raad Eelde staat is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.

 

 

UITVERKOCHT!