Zondag 23 februari 2020 15.00 uur:

 

Shoplifters

 
 

In de Japanse film 'Shoplifter's wonen Nobuyo en haar man Osamu opeengepakt maar gelukkig, ergens aan de rand van Tokio met hun jongste zoon Shota, Nubuyo's jongste zusje Aki en oma Hatsue. Overleven doen ze van oma's karige pensioentje en van hetgeen ze met winkeldiefstal binnenhalen. Zo kabbelen dingen al een tijdje voort, dat proef je aan de vertrouwde manier waarop iedereen met elkaar omgaat. Hier leven vijf mensen op een paar vierkante meter, niet alleen aan de rand van Tokio, maar ook een beetje aan de rand van de samenleving. Ze zijn gelukkig, ook al hebben ze het niet breed.

 

Dat het ook anders kan, blijkt als Osamu en Shota op een avond de kleine Juri op straat vinden, een meisje dat is weggegelopen bij haar ouders. Ze zegt niets, ze hoeft ook niets te zeggen, haar littekens zeggen genoeg. Vanaf dat moment raakt alles aan het wankelen.

 

'Shoplifters' is een delicaat verfilmd, prachtig emotioneel geheel dat een misschien ongemakkelijke, maar cruciale vraag stelt over de meest intieme van onze verhoudingen. Het gezin is een van de meesterwerken van de natuur, schreef de Spaans-Amerikaanse filosoof George Santayana. Regisseur Kore-eda Hirokazu geeft een schitterende draai aan die gedachte. Hij maakte een even ontroerende als geraffineerde film, die in mei de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes won.

 

Speelduur 120 min.

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee) Filmfabriek Bunne, Peizerweg 2, Bunne

 
 

 

 

 

 

FILM: Shoplifters

 

Zondag 23 februari 2020

aanvang 15.00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

 

 

'De Melkfabriek'

Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in
"De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

Een ideale locatie, 'om de hoek', gratis parkeerruimte, in een prachtig gerenoveerd stuk industrieel erfgoed, waar koffie en thee klaar staan en nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.