Zondag 21 januari 2024 15:00 uur:

 

The Quiet Girl UITVERKOCHT!

 
 

Zwijgen in alle talen.
Taal doet ertoe in dit delicate verhaal over een verwaarloosd meisje dat voor het eerst in haar leven wat zorg en liefde krijgt. Het verhaal draait om Cáit,de negenjarige dochter in een kinderrijk plattelandsgezin. Haar vader gokt en drinkt liever dan dat hij werkt, zodat alles in het gezin op de moeder aankomt. Als zij zwanger is van hun zoveelste, stuurt ze om de druk op het gezin te verminderen, Cáit een zomer naar familie, een kinderloos ouder stel, waar ze liefdevol wordt opgevangen.

 

Deze verfilming van de novelle Foster van de Ierse auteur Claire Keegan (die overigens in het Engels werd geschreven) speelt op het Ierse platteland in 1981, dat wordt bevolkt door zwijgzame personages die geneigd zijn hun zielenroerselen diep weg te stoppen. Want Cáit (Catherine Clinch), is lang niet de enige stille in de film. Ergens in de film geeft een personage een lofzang op zwijgzaamheid (in slechts enkele woorden, uiteraard) en regisseur Bairéad staat duidelijk achter dat sentiment.

 

Dit speelfilmdebuut van regisseur Colm Bairéad, die ook het scenario voor zijn rekening nam, kreeg een Oscar-nominatie voor Beste Internationale Film. Het was de eerste eerste Iers-Gaelisch gesproken productie die ooit werd genomineerd voor een Oscar.

 

Scenario en regie: Colm Bairéad

Ierland, 2022 / Speelduur: 95 minuten

 

Toegang € 12,50 (incl. koffie /thee)

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

 

 
 

 

 
       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in "De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

FILM: The Quiet Girl

Zondag 21 jan. 2024

aanvang 15:00 uur

Entree: €12,50 incl. koffie/thee

             

RESERVERINGEN

Reserveringen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Pas als het verschuldigde bedrag op de rekening van Stichting Culturele Raad Eelde staat is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.