Zondag 25 februari 2024 15:00 uur:

 

Rose

 
 

De Deense Regisseur Arden Oplev schreef zelf het scenario voor de film Rose. Hij liet zich hiervoor inspireren door een persoonlijk verhaal: de reis naar Parijs die zijn zus (op jonge leeftijd gediagnosticeerd met schizofrenie) maakte met zijn andere zus en haar man.

In de gefictionaliseerde filmversie draait het om Inger die al sinds haar adolescentie in een inrichting woont en constante begeleiding nodig heeft. Toch besluiten haar jongere zus Ellen en Ellens man Vagn om Inger, met alle mogelijke consequenties van dien, mee te nemen op een busreis naar Parijs, de stad waar Inger in betere tijden als jonge vrouw woonde. In de hoop dat Inger daar weer even minder patiënt zal zijn.

 

Arden Oplev biedt geen directe antwoorden of kant-en-klare oplossingen en pretendeert die ook niet te hebben. Hij houdt een laagdrempelig pleidooi voor medemenselijkheid, voor net iets verder kijken dan we normaal doen. Mede dankzij de Parijse setting en een scène met rolstoel dwars door het Paleis van Versailles, doet zijn pleitrede denken aan Intouchables(2011).

 

Regie en scenario: Niels Arden Oplev

Cast: Sofie Gråbøl (Inger), Lene Maria Christensen (Ellen), Anders W. Berthelsen (Vagn)

Denemarken, 2022 Speelduur: 106 minuten

 

Toegang € 12,50 (incl. koffie /thee)

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

 

 
 

 

 
       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in "De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

FILM: Rose

Zondag 25 febr. 2024

aanvang 15:00 uur

Entree: €12,50 incl. koffie/thee

             

RESERVERINGEN

Reserveringen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Pas als het verschuldigde bedrag op de rekening van Stichting Culturele Raad Eelde staat is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.