Zondag 27 februari 2022 15:00 uur:

 

Hors Normes (The Specials)

 
 

Er kunnen gelukkig weer films gedraaid worden en de Culturele Raad Eelde heeft voor zondag 27 februari de bijzondere film 'Hors Normes' (the Specials) geprogrammeerd, de film die vorig jaar november vanwege de lockdown geannuleerd moest worden. Het is de nieuwe film van het succesvolle regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache. (de makers van ‘Intouchables’).

 

De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

 

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hun een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

 

Regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilms, ‘Intouchables’, Samba’ en C’est la Vie’. Hun nieuwste film, ‘Hors Normes (the Specials), is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is ‘Hors Normes (the Specials)’ een oprechte film met een inspirerende boodschap.

 

Regie: Olivier Nakache en Éric Toledano
Cast: Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudri, Hélène Vincent
Lengte: 114 minuten / Frankrijk 2019

 

Toegang: € 10,00 (incl. koffie / thee)

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

 

 
 

 

 
       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in "De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

FILM: 'Hors Normes'

Zondag 27 febr. 2022

aanvang 15:00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

             

RESERVERINGEN

Reserveringen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Pas als het verschuldigde bedrag op de rekening van Stichting Culturele Raad Eelde staat is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.